beats by dre cheap

Agdali ruze

tijesto
1 jaje
250 g griza
700 g brasna
1 prasak za pecivo
100 g secera
150 g jogurta
100 ml ulja
100 g margarina
agda
750 ml vode
600 g secera
2 kasike limunovog soka

Za agdu stavite vodu i secer da prokuha.
Skinite sa vatre cim prokuha ( ne treba biti gusta kao za baklave).
Dodajte limunov sok i pustite da se ohladi.

Sastavite sve sastojke za tijesto zajedno i izradite dobro tijesto.

Razvaljajte tijesto na debljino od 1 cm i vadite malom casom krugove ( ca 5 cm).

Stavljajte po 5 krugova pomjereno jedno preko drugog.

Zarolajte lagano kao rolat i prerezite po sredini, sad ste dobili 2 ruze.

Nastavite tako dalje dok upotrijebite sve krugove.
Pecite u podmascenoj tevsiji / plehu na 175°C, 30 min.
Zalijte vruce ruze hladnim zaljevom.

Po zelji pospite mljevenim orasima, kokosom ili cokoladnim prelivom.

Za crvene ruze podijelite tijesto na 2 dijela i dodajte malo crvene jestive boje.

Isto tako mozete umijesati u jedan dio kakao a da drugi ostane zut.

Aidina kuhinja
http://aidinakuhinja.blogger.ba
10/12/2009 12:10